Annons

Stor bildspecial: Inred ute

|
av Emmam, 13 apr 2013  

Gör balkongen, terrassen eller trädgården till ett njutbart extrarum för såväl soliga dagar som svala kvällar. Här har vi valt ut och samlat några av våra favoriter ur ELLE Interiör. Inspiration, tips och idéer för ett skönare och grönare uteliv!


Fäst upp hängmattor på verandan för lugnt och skönt gung. Var noga med att ha stabila fästen i reglar eller vägg.

Foto Stefan Andersson och Erik Josjö


Flytta ut på riktigt, vila i skuggan i en platsbyggd säng och varför inte ta utelivet ett snäpp längre och installera en utedusch?

 Av Amelie Grönholm Foto Katarina Malmström


Mjuka upp och få uteplatsen att kännas ombonad med hjälp av textilier i form av plädar och kuddar i olika storlekar. Ett gäng kuddar i modellen större blir fint som sittunderlag direkt på golvet. Glasvasen har Ingegerd Råman gjort för Orrefors.

Av Emma Persson Lagerberg Foto Petra Bindel


Håll utkik på loppisar efter slitna och gamla möbler till en billig peng, en bänk eller en fåtölj blir fina inslag i trädgården. Bjud in områdets fåglar till ett dopp i ett fågelbad i zink, eller gjut ett eget i betong. På översta bilden syns trädgårdsstolar i plast från Ikea PS av Thomas Sandell. Inred med mycket textilier, några sittpuffar, ett brickbord och en färgglad taklykta för att skapa en varm och orientalisk känsla. Mattan på bilen är inköpt i Tunisien.

Av Tina Hellberg Foto Petra Bindel


Spänn ett segel mellan tak och ett närliggande träd för svalkande skugga istället för ett parasoll. Skruva upp hyllor mot en gavel eller rakt på väggen och fyll med vackra växter i terrakottakrukor eller använd till förvaring av trädgårdsredskapen.

Av Tina Hellberg Foto Nina Broberg


Det krävs inte mycket för att skapa en skön sommarkänsla på balkongen. Är balkongen liten inred smart, ett litet bord, en stol och några krukväxter i varierande storlekar på olika höjder. Få upp växterna från golvet för att få mer plats och golvyta. Då upplevs balkongen som större.

Av Anna Ranung Foto Per Ranung


En bänk som löper längs hela sidan av balkongen ger en avslappnad och inbjudande känsla. Här går golv, bänk och krukor ton i ton. Var inte rädd för att plantera ett mindre träd eller buske på balkongen. Vänd dig till en lokal handelsträdgård och rådfråga med en trädgårdsmästare.

AvAnna Lefvert Foto Pernilla Hed


Har man en balkong med mycket insyn är det lätt att fästa ett vindskydd för balkongräcket. Väljer man ett enfärgat tyg är det fint att blanda upp med lite färg som här ovan. Grafiska mönster i blått och rött och golvdekoration i form av udda kakelplattor bryter av.

Av Synnöve Mork Foto Stellan Herner


Här har familjen på bilden högst upp byggt till ett orangeri till husets nyare del, och samtidigt passat på att göra en myshörna längs hela kortsidan för lata sommardagar. De flesta möblerna är köpta på auktion eller i antikaffärer, och det vackra sandstensgolvet tål att man springer ut och in på det.

Av Gill Renlund Foto Martin Löf

Gustaf Nordenskiöld samarbetar med Hope

Konstnären Gustaf Nordenskiöld har designat en ny mugg åt Hope. Koppen är handdrejad i glaserat porslin och säljs i limiterad upplaga på utvalda Hope-butiker. - Samarbetet med Gustaf passade Hope bra då vi värderar det handgjorda och det konstnä... Läs mer »

Annons

Inspiration: Trendigt med fåglar

Fåglar och deras bon är ett tydligt tema i vårens inredning. Den gyllene fågelburen Tweet... Läs mer »

Annons

Inredningshoroskopet – hur blir ditt 2014?

ELLE Decoration har kartlagt himlakropparnas lägen och ser inredningsrelaterade utmaningar under 2014. Så här blir ditt inredningsår! Oxen (21 april–21 maj) Oxen är uthållig, principfast och ofta konservativ när det gäller inredning. Venus inf... Läs mer »

Krönika: Inredningsinspiration – inget annat räknas!

Det första numret med vårt nya namn ELLE Decoration blev en omedelbar succé! Svante reflekterar över... Läs mer »

Inspiration: Snygg förvaring för hemmets alla rum

Att man aldrig kan få för mycket plats för förvaring är en ofta upprepad sanning. Varför inte gå ett... Läs mer »

Hemma hos: Designklassiker i en personlig kombination

Jonas Ingerstedt har samlat på designklassiker länge och älskar i synnerhet dansk 1900-talsdesign. Intresset syns tydligt i hans lägenhet i en skola från mitten av 1800-talet. Text: Matilde Sköld  Foto: Jonas Ingerstedt Många klassiker på e... Läs mer »

Pynta påskriset med ägg gjorda av gamla böcker

Behöver du inspiration till påskriset? Tingelings-Sofia har gjort dessa vackra ägg av en gammal ... Läs mer »

Påskdukning och påskrecept från Ferm Living

Grafiska påskägg! Vem har sagt att påskäggen måste gå i kycklinggult? Hoppa på vårens grafiska trend och måla äggen med mönster i en begränsad färgskala för en annorlunda och stilren påsklunch. Ferm Living inspirerar med en lika enkel som inbjuda... Läs mer »

DIY or DIE guidar dig till säsongens bästa påskpyssel

Påsken är här och det är dags att plocka fram ägg och målarfärg. Men påskpyssel kan vara mycket ... Läs mer »

9 i topp: Mångfacetterade formfavoriter

Från tvålar till fåtöljer – nu är formerna lika slipade som diamanter. Kolla in nio mångfacetterade ... Läs mer »

Hemma hos: Loppisblandning på Gotland

Drömmer du om sommaren på Gotland? Välkommen in hos keramikern Åsa Lindström och krögaren Santo Magonzas, vars sommarhem på Gotland har fått växa fram lite i skymundan av verksamheten på gården: Åsas butik, Hablingbo Crêperie och Varieté Hablingb... Läs mer »

Förvandla en gammal jordglod till en stilren lampa

Den här bilden publicerade vi första gången i tidningen för 12 år sedan! Att det fortfarande är en "... Läs mer »

Följ med oss till möbelmässan i Milano via Instagram!

Salone del Mobile, den stora möbelmässan i Milano, är full gång – och självklart är ELLE Decoration på plats! Följ med oss bland möbelnyheter, inspirationsinstallationer, designmöten, restauranger och andra äventyr på Instagram. Ni hittar oss på:... Läs mer »

Sara Boork jagar inredningsfynd i amerikanska södern

En roadtrip – ett mål: att hitta massor av inredningsfynd till den nya lägenheten. Just nu kan n... Läs mer »

Tjuvtitt: ELLE Decoration nr 3 finns ute nu!

Nu väntar sommaren runt hörnet! I ELLE Decoration nr 3, som finns ute nu, hälsar vi på hos smyckedes... Läs mer »

Inspireras av naturen och inred i vårens tecken

Hur ska du inreda i vår? Satsa på gröna och himmelsblå nyanser på allt från dagbädd till gardiner – solgult står för accenterna. Stylist Tina Hellberg och fotograf Ida Lindhag visar vägen! Det spirande gröna ger en hoppfull känsla. Ekollonet som s... Läs mer »

Paletten: Här är färgerna som inspirerar mest just nu

Kritvitt, klarblått och sandsten. Anette Uhlén väljer och matchar säsongens mest aktuella färger. ... Läs mer »

Hur gör man ett barnrum? Här är 9 kreativa idéer!

Inredaren och tv-profilen Isabelle McAllister och fotografen Jenny Brandt från Dos Family har svaret i nya boken Rum för kidsen, som finns ute på Bonnier Fakta. Där blandas konkreta tips med porträtt på utvalda ”inspirados”, hemma hos-reportage och f... Läs mer »

Bakom kulisserna på en nedlagd tågstation i Paris

Flagande färg, patinerade betongdetaljer och rått tegel. Det låter som beskrivningnen av ett tre... Läs mer »

Ge sovrummet en uppfräschning till våren

Undrar du hur du ska inreda sovrummet? Eller vill du bara ge det en vårfräsch uppdatering? I vår... Läs mer »