Annons

Hem: Poetiskt i Paris

|
av Emmam, 6 apr 2013  


Industriell stil med poetisk känsla: så beskriver Virginie och Alfonso sitt hem i Paris, ett rymligt och smart renoverat radhus i en gammal knappfabrik.
– Vi ville bevara fabriksstämningen och samtidigt skapa en känsla av vintage med varma inslag av vackert trä, textilier och sköra detaljer i glas och porslin. Klicka på bilderna för att se dem i större storlek!


Det stora matbordet är, precis som nästan allting annat i huset, handgjort av Alfonso. Stolarna är fynd från olika loppmarknader i Paris och den fantastiska 20-talslampan i taket har de hittat i en liten by i östra Frankrike. Industrilamporna på väggen är även de loppisfynd.


Köket är platsbyggt i betong, med öppna hyllor istället för överskåp. På väggen sitter en samling bilder på familj och vänner. De stora bokstäverna på väggen kommer från en antikaffär i Paris.


Fingertoppskänslan känns tydligt i färgval och inredningsdetaljer.


Vardagsrummet ligger i ett hörn i det stora rum som också innefattar kök och matrum. Soffan kommer från Ikea. Soffbordet, handgjort av Virginies pappa, har underrede i metall och skiva målad i tavelkritsfärg. Snurrstolarna är designade av paret Eames och köpta i en secondhandaffär i Paris. Den stora tavlan är målad av Alfonso.


Virginie i sin arbetshörna. Skrivbordslampa från Jielde. Ovanvåningen har fått brädgolv för en lite varmare känsla. Det gamla räcket hittades på loppmarknaden i Clignancourt. Alfonsos fantastiska målningar syns på nästan alla väggar


Sovrummet, med ett platsbyggt badkar i betong i ena änden, är beläget mitt i huset. För att få in ljus i rummet, som inte har något direkt dagsljus, satte man in stora fabriksfönster i väggarna ut mot vardagsrummet. Bakom den bakre väggen, som för att skapa mer rymd inte går hela vägen upp till taket, gömmer sig den stora garderoben. Tavlan har Alfonso målat och den vackra sänglampan är arvegods från Virginies familj.


I sonen Leons rum har väggarna målats i en varm olivgrön ton. Även barnsängen från Ikea har målats grön. Bokstäverna på väggen är loppmarknadsfynd och takmobilen har Virginie gjort.


Alfonsos arbetsplats. Den skira ståltrådstexten på väggen har Alfonso själv gjort. Skivbordsstol och lampa är loppisfynd.


På väggen i Alfonsos arbetsrum sitter några av hans mindre verk uppsatta på en lina ihop med gamla släktfotografier.

Av Emma Persson Lagerberg Foto Petra Bindel

Hemmet publicerades i sin helhet i septembernumret av ELLE Interiör från 2010.

Guide: Så hittar du den bästa fotokonsten

Intresset för fotokonst har exploderat de senaste åren – vi har bett några experter guida oss till fotokonstvärlden. Visst har vi hört det förut, men det har aldrig varit mer sant än idag: vi omges av ett ständigt ökande flöde av bilder och fo... Läs mer »

Annons

Sommarfavoriter: Karins söker lugnet i Skärgården

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Redaktionschef Karin Ohl... Läs mer »

Annons

Guide: Sommarens snyggaste uteduschar

Att tvätta sig utomhus hör sommaren till. här tipsar vi som snygga uteduschar, tvättfat och snygga handdukar - allt för att göra sommaren mer tillgänglig. Garden Shower utomhusdusch som kopplas till trädgårdsslang, höjd 214 cm, design Broberg ... Läs mer »

Inspiration: Inred med loppisfynd och återbruk

Den stora trenden just nu är den som vi behöver ta till oss för all framtid: Ta tillvara och återbru... Läs mer »

Min stil – idéodlaren Karin Eliasson

Trädgårdsmästaren och författaren Karin Eliasson tycker om att blanda in det vilda i sina trädgå... Läs mer »

Sommarläsning – inredningsböckerna du inte vill missa!

På sommaren finns det ofta lite extra tid att lägga på läsning och inspiration. Här tipsar i om tre aktuella böcker som ger inredningsinspiration i tiden.   Exklusivt internationellt I Interiors Now #3 är det precis som i de två... Läs mer »

Sommarfavoriter: Sara kopplar av och kopplar ner

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Redaktionsassistent Sara... Läs mer »

Allt du behöver för uteplatsen – 6 snygga idéer

Solen värmer och vi längtar ut – dags att fixa en egen oas på balkongen eller uteplatsen. Här kommer sex konkreta idéer för livet ute. Av Filippa Egnell  Foto Magnus Anesund En rofylld fikapaus Vägg och hylla målad med kulör Betong i mat... Läs mer »

Guide: Sommarens 9 snyggaste grillar

Mat smakar aldrig så bra som när den lagas och äts under bar himmel. Här hittar du flera härliga... Läs mer »

Sommarfavoriter: Anette tycker grönt är skönt i sommar

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! AD Anette Uhlén väljer 1... Läs mer »

Svantes ledare: Hela världen på rad…

ELLE Decoration är en i allra högsta grad svensk inredningstidning! Det som gör oss unika är att vi har systertidningar i 27 länder! Sydafrika, Mexico, Japan, USA, Thailand, Norge, Turkiet, Frankrike … ja, runt hela jorden! Systertidningar som vi, ... Läs mer »

DIY: Säg det med en blomstrande bokstavsgirlang

Girlanger är ett effektivt sätt att skapa en festlig känsla. Perfekt för barnkalaset, kräftskiva... Läs mer »

Sommarfavoriter: Anders packar för vildmarksliv

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Redaktör Anders Bergmark längtar ut till vildmarken. Här är hans semestermåsten! "Ute i naturen återfår livet sina rätta proportioner. Utsikten, tystnaden och bortom nästa... Läs mer »

Inspiration: Såhär har du aldrig sett den maritima stilen

Minnen av en enkelt inredd sjöbod inspirerar till en maritim inredning på nytt sätt. Klara färger, b... Läs mer »

Sommarfavoriter: Sandra pysslar hemma

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Nu har turen har kommit ti... Läs mer »

Anna Malmberg inreder en riktig drömveranda

Letar du inspiration till uteplatsen eller verandan? Anna Malmberg på Northern Delight har precis varit i Skåne, där hon och hennes nya kompanjon Anna Björkman inrett en drömveranda inspirerad av den amerikanska södern. Spetsgardiner, drömfångare... Läs mer »

Utställningarna du inte får missa i sommar!

Dags att fylla på med inspiration! Strunta i stranden och gå på en utställning. Här har vi listat ... Läs mer »

DIY: Så bygger du en grönskande pilkoja – steg för steg

Hur gör man en koja? Malin Persson har skapat den ultimata kojan genom att plantera pilskott från Lillopil. På sin blogg visar hon steg för steg hur du gör – fullständiga instruktioner! Det kräver både pill och hårt arbete, men på två daga... Läs mer »

Sommarfavoriter: Svante flyttar ut vardagsrummet

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Chefredaktör Svante Öqui... Läs mer »

DIY: Gör en sommarmobil med vackra blad

Flytta in grönskan och gör en mobil av gröna blad eller blommor som långsamt får torka i luften ... Läs mer »