Annons

Hem: Poetiskt i Paris

|
av Emmam, 6 apr 2013  


Industriell stil med poetisk känsla: så beskriver Virginie och Alfonso sitt hem i Paris, ett rymligt och smart renoverat radhus i en gammal knappfabrik.
– Vi ville bevara fabriksstämningen och samtidigt skapa en känsla av vintage med varma inslag av vackert trä, textilier och sköra detaljer i glas och porslin. Klicka på bilderna för att se dem i större storlek!


Det stora matbordet är, precis som nästan allting annat i huset, handgjort av Alfonso. Stolarna är fynd från olika loppmarknader i Paris och den fantastiska 20-talslampan i taket har de hittat i en liten by i östra Frankrike. Industrilamporna på väggen är även de loppisfynd.


Köket är platsbyggt i betong, med öppna hyllor istället för överskåp. På väggen sitter en samling bilder på familj och vänner. De stora bokstäverna på väggen kommer från en antikaffär i Paris.


Fingertoppskänslan känns tydligt i färgval och inredningsdetaljer.


Vardagsrummet ligger i ett hörn i det stora rum som också innefattar kök och matrum. Soffan kommer från Ikea. Soffbordet, handgjort av Virginies pappa, har underrede i metall och skiva målad i tavelkritsfärg. Snurrstolarna är designade av paret Eames och köpta i en secondhandaffär i Paris. Den stora tavlan är målad av Alfonso.


Virginie i sin arbetshörna. Skrivbordslampa från Jielde. Ovanvåningen har fått brädgolv för en lite varmare känsla. Det gamla räcket hittades på loppmarknaden i Clignancourt. Alfonsos fantastiska målningar syns på nästan alla väggar


Sovrummet, med ett platsbyggt badkar i betong i ena änden, är beläget mitt i huset. För att få in ljus i rummet, som inte har något direkt dagsljus, satte man in stora fabriksfönster i väggarna ut mot vardagsrummet. Bakom den bakre väggen, som för att skapa mer rymd inte går hela vägen upp till taket, gömmer sig den stora garderoben. Tavlan har Alfonso målat och den vackra sänglampan är arvegods från Virginies familj.


I sonen Leons rum har väggarna målats i en varm olivgrön ton. Även barnsängen från Ikea har målats grön. Bokstäverna på väggen är loppmarknadsfynd och takmobilen har Virginie gjort.


Alfonsos arbetsplats. Den skira ståltrådstexten på väggen har Alfonso själv gjort. Skivbordsstol och lampa är loppisfynd.


På väggen i Alfonsos arbetsrum sitter några av hans mindre verk uppsatta på en lina ihop med gamla släktfotografier.

Av Emma Persson Lagerberg Foto Petra Bindel

Hemmet publicerades i sin helhet i septembernumret av ELLE Interiör från 2010.

Gustaf Nordenskiöld samarbetar med Hope

Konstnären Gustaf Nordenskiöld har designat en ny mugg åt Hope. Koppen är handdrejad i glaserat porslin och säljs i limiterad upplaga på utvalda Hope-butiker. - Samarbetet med Gustaf passade Hope bra då vi värderar det handgjorda och det konstnä... Läs mer »

Annons

Inspiration: Trendigt med fåglar

Fåglar och deras bon är ett tydligt tema i vårens inredning. Den gyllene fågelburen Tweet... Läs mer »

Annons

Inredningshoroskopet – hur blir ditt 2014?

ELLE Decoration har kartlagt himlakropparnas lägen och ser inredningsrelaterade utmaningar under 2014. Så här blir ditt inredningsår! Oxen (21 april–21 maj) Oxen är uthållig, principfast och ofta konservativ när det gäller inredning. Venus inf... Läs mer »

Krönika: Inredningsinspiration – inget annat räknas!

Det första numret med vårt nya namn ELLE Decoration blev en omedelbar succé! Svante reflekterar över... Läs mer »

Inspiration: Snygg förvaring för hemmets alla rum

Att man aldrig kan få för mycket plats för förvaring är en ofta upprepad sanning. Varför inte gå ett... Läs mer »

Hemma hos: Designklassiker i en personlig kombination

Jonas Ingerstedt har samlat på designklassiker länge och älskar i synnerhet dansk 1900-talsdesign. Intresset syns tydligt i hans lägenhet i en skola från mitten av 1800-talet. Text: Matilde Sköld  Foto: Jonas Ingerstedt Många klassiker på e... Läs mer »

Pynta påskriset med ägg gjorda av gamla böcker

Behöver du inspiration till påskriset? Tingelings-Sofia har gjort dessa vackra ägg av en gammal ... Läs mer »

Påskdukning och påskrecept från Ferm Living

Grafiska påskägg! Vem har sagt att påskäggen måste gå i kycklinggult? Hoppa på vårens grafiska trend och måla äggen med mönster i en begränsad färgskala för en annorlunda och stilren påsklunch. Ferm Living inspirerar med en lika enkel som inbjuda... Läs mer »

DIY or DIE guidar dig till säsongens bästa påskpyssel

Påsken är här och det är dags att plocka fram ägg och målarfärg. Men påskpyssel kan vara mycket ... Läs mer »

9 i topp: Mångfacetterade formfavoriter

Från tvålar till fåtöljer – nu är formerna lika slipade som diamanter. Kolla in nio mångfacetterade ... Läs mer »

Hemma hos: Loppisblandning på Gotland

Drömmer du om sommaren på Gotland? Välkommen in hos keramikern Åsa Lindström och krögaren Santo Magonzas, vars sommarhem på Gotland har fått växa fram lite i skymundan av verksamheten på gården: Åsas butik, Hablingbo Crêperie och Varieté Hablingb... Läs mer »

Förvandla en gammal jordglod till en stilren lampa

Den här bilden publicerade vi första gången i tidningen för 12 år sedan! Att det fortfarande är en "... Läs mer »

Följ med oss till möbelmässan i Milano via Instagram!

Salone del Mobile, den stora möbelmässan i Milano, är full gång – och självklart är ELLE Decoration på plats! Följ med oss bland möbelnyheter, inspirationsinstallationer, designmöten, restauranger och andra äventyr på Instagram. Ni hittar oss på:... Läs mer »

Sara Boork jagar inredningsfynd i amerikanska södern

En roadtrip – ett mål: att hitta massor av inredningsfynd till den nya lägenheten. Just nu kan n... Läs mer »

Tjuvtitt: ELLE Decoration nr 3 finns ute nu!

Nu väntar sommaren runt hörnet! I ELLE Decoration nr 3, som finns ute nu, hälsar vi på hos smyckedes... Läs mer »

Inspireras av naturen och inred i vårens tecken

Hur ska du inreda i vår? Satsa på gröna och himmelsblå nyanser på allt från dagbädd till gardiner – solgult står för accenterna. Stylist Tina Hellberg och fotograf Ida Lindhag visar vägen! Det spirande gröna ger en hoppfull känsla. Ekollonet som s... Läs mer »

Paletten: Här är färgerna som inspirerar mest just nu

Kritvitt, klarblått och sandsten. Anette Uhlén väljer och matchar säsongens mest aktuella färger. ... Läs mer »

Hur gör man ett barnrum? Här är 9 kreativa idéer!

Inredaren och tv-profilen Isabelle McAllister och fotografen Jenny Brandt från Dos Family har svaret i nya boken Rum för kidsen, som finns ute på Bonnier Fakta. Där blandas konkreta tips med porträtt på utvalda ”inspirados”, hemma hos-reportage och f... Läs mer »

Bakom kulisserna på en nedlagd tågstation i Paris

Flagande färg, patinerade betongdetaljer och rått tegel. Det låter som beskrivningnen av ett tre... Läs mer »

Ge sovrummet en uppfräschning till våren

Undrar du hur du ska inreda sovrummet? Eller vill du bara ge det en vårfräsch uppdatering? I vår... Läs mer »