Annons

Hem: Stilenlig förvandling

|
av Emmam, 24 mar 2013  


Vi har gjort en djupdykning i vår skattkista av favorithem och hittat familjen Aronsson Jensens retroinspirerade Malmölägenhet. Högt uppe vid takåsarna med mycket himmel utanför fönstret har de skapat ett ljust, färgrikt och välplanerat funkishem åt sig och barnen. Att Dan är en av grundarna till byggnadsvårdsbutiken Byggfabriken och Li är textildesigner har satt sina tydliga spår. Klicka på bilderna för att se dem i större storlek!


När lägenheten ändå totalrenoverades passade man på att flytta köket till det gamla matrummet för att få mer plats. Köksinredningen är platsbyggd av Byggfabriken. En lång fristående köksbänk med bänkskiva i betong ger massor med arbetsyta. Parketten målades rutig i brunt och cremevitt med linoljefärg. Köksbord och stolar har Dan bytt till sig av en kompis, brickorna på bänken är Lis egen design och finns i hennes butik Liebling. Därifrån kommer även de gula tekopparna, designade av Anna Kraitz.


”Efter hand drog våra val åt ett annat håll, med mycket mönster och färg. Vi har format lägenheten efter våra behov, så vi saknar ingenting”


Bokhyllan ovanför arbetshörnan är tillverkad av Byggfabriken. Skrivbordet är fyndat på Blocket och den gröna stolen på loppis. Skrivbordslampan kommer från secondhandbutiken Precis en sån. Tapeten är klassiska Golden Lilly WM8556/3 som William Morris’ assistent JH Dearle ritade 1899, från Morris & Co/Sanderson.


Från vardagsrummets ljusa burspråk har man fri utsikt över taken. Soffa och soffbord är köpta på loppis, svarta puffen är ett containerfynd. Den trearmade lampan kommer från Möbeldepån. Kuddar i soffan från Norrgavel, Form Design Center och av Lis egen design.


Trearmade lampan kommer från Möbeldepån, kuddarna från Norrgavel och lavastensplattorna på bordet från butiken Lilla Svarta. Den blommiga fåtöljen kommer från Lis gammelfaster, sideboard i teak från Sopstationen.


Klänningsskulpturerna har illustratören Sara Blohmé gjort och konsten ovanför kommer från Lis mamma och farmor.


I Viras och Minnas rum har tjejerna var sin egen vrå i de två kombinerade säng/garderob/arbetshörnorna, ritade av Dan och Li och platsbyggda av Byggfabriken. Den lilla gröna soffan kommer från Lis morfar och bordet är ett containerfynd.


Dans och Lis sovrum är beläget i det gamla köket. Väggarna fick en lugn grön nyans, kulören heter Mossa 4 och kommer från Lim & Handtryck. Hyllan ovanför sängen målades i samma färg som väggen och sänglamporna fyndades för femton kronor styck på scouternas loppmarknad. Överkastet har Lis gammelfarmors syster sytt. Tavlan Kyss mig kvickt är målad av Sara Blohmé.


Gungstolen i sovrummet är Lis mammas första möbel, inköpt 1962 på Tempo. Tyget i gardinen är Lis eget mönster och finns hos Liebling. Den stora runda spegeln köpte Li av en granne. På en vägg i arbetsrummet sitter gamla porträtt av Lis familj. På motsatt vägg sitter Dans släktingar.


Innan familjen flyttade in totalrenoverades badrummet och utrustades med ett stort och inkaklat gjutjärnsbadkar. På golvet valde man att lägga Victorian Floor Tiles från Original Style, finns på Byggfabriken. Därifrån kommer också den övriga badrumsinredningen.

Av Emma Persson Lagerberg Foto Petra Bindel

Hemmet publicerades i februarinumret av ELLE Interiör från 2010.

Destination inspiration – hotellinredning när den är som bäst!

Allt fler hotell använder inredningen som ett medel att locka gäster – ju mer originell desto bättre. Här finns många bra gör-det-själv-idéer att låna! Tältväggar Att sätta upp textil över en hel vägg är ett enkelt sätt att ge rummet en ny ... Läs mer »

Annons

Min stil – uppsnyggaren Mimmi Staaf

Vi har träffat Mimmi Staaf som köper äldre stoppmöbler och ger dem nytt liv i sin kombinerade ve... Läs mer »

Annons

Guide: Så hittar du den bästa fotokonsten

Intresset för fotokonst har exploderat de senaste åren – vi har bett några experter guida oss till fotokonstvärlden. Visst har vi hört det förut, men det har aldrig varit mer sant än idag: vi omges av ett ständigt ökande flöde av bilder och fo... Läs mer »

Sommarfavoriter: Karins söker lugnet i Skärgården

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Redaktionschef Karin Ohl... Läs mer »

Guide: Sommarens snyggaste uteduschar

Att tvätta sig utomhus hör sommaren till. här tipsar vi som snygga uteduschar, tvättfat och snyg... Läs mer »

Inspiration: Inred med loppisfynd och återbruk

Den stora trenden just nu är den som vi behöver ta till oss för all framtid: Ta tillvara och återbruka – med respekt. Här är några exempel och idéer som passar perfekt för semestern. Av: Lo Bjurulf  Foto: Petra Bindel Arbetet utvecklar fant... Läs mer »

Min stil – idéodlaren Karin Eliasson

Trädgårdsmästaren och författaren Karin Eliasson tycker om att blanda in det vilda i sina trädgå... Läs mer »

Sommarläsning – inredningsböckerna du inte vill missa!

På sommaren finns det ofta lite extra tid att lägga på läsning och inspiration. Här tipsar i om tre aktuella böcker som ger inredningsinspiration i tiden.   Exklusivt internationellt I Interiors Now #3 är det precis som i de två... Läs mer »

Sommarfavoriter: Sara kopplar av och kopplar ner

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Redaktionsassistent Sara... Läs mer »

Allt du behöver för uteplatsen – 6 snygga idéer

Solen värmer och vi längtar ut – dags att fixa en egen oas på balkongen eller uteplatsen. Här kommer... Läs mer »

Guide: Sommarens 9 snyggaste grillar

Mat smakar aldrig så bra som när den lagas och äts under bar himmel. Här hittar du flera härliga tips på hur du får till ett bra utekök i sommar. Vedeldat, gasol eller kol – här hittar du din favorit.   Dome 60, vedeldad ugn från Jam... Läs mer »

Sommarfavoriter: Anette tycker grönt är skönt i sommar

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! AD Anette Uhlén väljer 1... Läs mer »

Svantes ledare: Hela världen på rad…

ELLE Decoration är en i allra högsta grad svensk inredningstidning! Det som gör oss unika är att vi har systertidningar i 27 länder! Sydafrika, Mexico, Japan, USA, Thailand, Norge, Turkiet, Frankrike … ja, runt hela jorden! Systertidningar som vi, ... Läs mer »

DIY: Säg det med en blomstrande bokstavsgirlang

Girlanger är ett effektivt sätt att skapa en festlig känsla. Perfekt för barnkalaset, kräftskiva... Läs mer »

Sommarfavoriter: Anders packar för vildmarksliv

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Redaktör Anders Bergmark... Läs mer »

Inspiration: Såhär har du aldrig sett den maritima stilen

Minnen av en enkelt inredd sjöbod inspirerar till en maritim inredning på nytt sätt. Klara färger, båttillbehör och samtida design utgör en skandinavisk nymaritim stil. Av Tina Hellberg  Foto Idha Lindhag Fiskafänge Det lilla rara skåpet... Läs mer »

Sommarfavoriter: Sandra pysslar hemma

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Nu har turen har kommit ti... Läs mer »

Anna Malmberg inreder en riktig drömveranda

Letar du inspiration till uteplatsen eller verandan? Anna Malmberg på Northern Delight har precis varit i Skåne, där hon och hennes nya kompanjon Anna Björkman inrett en drömveranda inspirerad av den amerikanska södern. Spetsgardiner, drömfångare... Läs mer »

Utställningarna du inte får missa i sommar!

Dags att fylla på med inspiration! Strunta i stranden och gå på en utställning. Här har vi listat ... Läs mer »

DIY: Så bygger du en grönskande pilkoja – steg för steg

Hur gör man en koja? Malin Persson har skapat den ultimata kojan genom att plantera pilskott frå... Läs mer »