Annons

Inspiration: Vintergrönt

|
av Hanna, 25 dec 2012  


Njut av amaryllis, hyacint, liljekonvalj, mistel och vackra trädgrenar i sköna vinterstilleben. I allt det vackra vita ligger några färgstänk på lur och bryter av med rosa, aprikos, ametist och friskt grönt. Klicka på bilderna för att se dem i större storlek!

Ovan: Grenar av lärkträ med sina vackra kottar blir en annorlunda och vackert enkel vinterdekoration, här syns Carina Seth Anderssons vas Dagg, 2 400 kr, och den mindre rosa vasen Kotte, 300 kr, båda Svenskt Tenn. Lila glas Kartio, ca 329 kr/2 st, Iittala. Den lilla veckade skålen är av Tage Andersen. Den söta vita ljusstaken är av Kina Björklund, ingen är den andra helt lik och de finns även i många olika nyanser och färger, ca 1 800 kr, Konsthantverkarna. Amaryllis och andra lökväxter gör sig fint i enkla buketter i små vaser.


På hyllan står från vänster: Kina Björklunds ljusstake, ingen är den andra helt lik och de finns även i många olika nyanser och färger, 1 800 kr, Konsthantverkarna. Rosa vas Kotte, 300 kr, Svenskt Tenn. Vas Kartio i färgen Rio, 599 kr, Iittala (alla Kartio-vaser utgår ur produktion vid årsskiftet, men de kan finnas kvar i butikerna ett tag till). En avknipsad julstjärna blir så näpen i ett litet dricksglas. Stor flaska med bubblig yta, ca 800 kr, Carina Seth Andersson, i den står en kvist eukalyptus, till höger en vit och en naturfärgad linnehandduk, 129 kr/2 st, Axlings Linne. Undre hyllan från vänster lärkträkottar på kvist, ett stilleben med den utsökta spindelamaryllisen, munblåsta glaset Kartio i lila, 329 kr /2 st, gurkburken ur serien Bellman av Ingegerd Råman är en evig favorit, ca 435 kr, Skrufs Glasbruk, här med tazetter. Den enkla vita amaryllisen står fint i ett antikt champagneglas, den veckade skålen i koppar är av Tage Andersen från hans butik i Köpenhamn.


I formgivaren Carina Seth Anderssons ateljé får man även så här års en god dos med dagsljus som kastar sig in genom de många fönstren. På den svarta hurtsen för ritningar står från vänster vas Stubbe, 2 100 kr, Svenskt Tenn, liten friblåst grå pokal, ca 700 kr, Carina Seth Andersson, vas Iris av Ann Wåhlström, 1 500 kr, Svenskt Tenn. De fina stjärnorna på väggen är hemgjort pyssel. På stolen Carina Seth Anderssons kruka med fat, 1 200 kr, hos Snickarbacken 7. Den vackra misteln är från ett träd som var tvunget att tas ner vid stylistens fritidshus. Liknande finns att beställa hos blomsterhandlare.


Gör ett enkelt vinterstilleben med slånbärskvistar, bär, blommor och eget julpynt. Vas Iris, design Ann Wåhlström, 1 500 kr, Svenskt Tenn. Glas av Carina Seth Andersson, 250 kr/st, Snickarbacken 7. Liten glaslåda, 175 kr, Posh Living. Glaskulan från Åhléns år 2011, liknande finns hos Panduro Hobby. Enekvist med bär, snöbär (ofta kallade ”smällbär”) och hyacinter är en del av vinterns vackra växtlighet. Stjärnorna är hemgjort julpyssel som är vackert under hela vintern.

Av Tina Hellberg Foto Petra Bindel

Inspiration: Trendigt med fåglar

Fåglar och deras bon är ett tydligt tema i vårens inredning. Den gyllene fågelburen Tweetie är en lampnyhet som presenteras på möbelmässan i Milano nu i april. Fåglarna av keramik är överdragna med 24 karats guld och i botten av buren sitt... Läs mer »

Annons

Inredningshoroskopet – hur blir ditt 2014?

ELLE Decoration har kartlagt himlakropparnas lägen och ser inredningsrelaterade utmaningar under 2... Läs mer »

Annons

Krönika: Inredningsinspiration – inget annat räknas!

Det första numret med vårt nya namn ELLE Decoration blev en omedelbar succé! Svante reflekterar över orsaken. Mer inspiration hittar du i ELLE Decoration nr 3 som finns i butik nu! Vi har precis fått försäljningssiffrorna på nummer ett av ELLE... Läs mer »

Inspiration: Snygg förvaring för hemmets alla rum

Att man aldrig kan få för mycket plats för förvaring är en ofta upprepad sanning. Varför inte gå ett... Läs mer »

Hemma hos: Designklassiker i en personlig kombination

Jonas Ingerstedt har samlat på designklassiker länge och älskar i synnerhet dansk 1900-talsdesign. I... Läs mer »

Pynta påskriset med ägg gjorda av gamla böcker

Behöver du inspiration till påskriset? Tingelings-Sofia har gjort dessa vackra ägg av en gammal pocketbok och lite vattenfärg. Fullständiga instruktioner hittar du på bloggen! Foto: Sofia Berg Läs mer »

Påskdukning och påskrecept från Ferm Living

Grafiska påskägg! Vem har sagt att påskäggen måste gå i kycklinggult? Hoppa på vårens grafiska t... Läs mer »

DIY or DIE guidar dig till säsongens bästa påskpyssel

Påsken är här och det är dags att plocka fram ägg och målarfärg. Men påskpyssel kan vara mycket mer än så! Tiger på DIY or DIE har samlat massor av inspirerande gör det själv-tips som räcker hela påsken! Läs mer på bloggen. På bilden syns delar a... Läs mer »

9 i topp: Mångfacetterade formfavoriter

Från tvålar till fåtöljer – nu är formerna lika slipade som diamanter. Kolla in nio mångfacetterade ... Läs mer »

Hemma hos: Loppisblandning på Gotland

Drömmer du om sommaren på Gotland? Välkommen in hos keramikern Åsa Lindström och krögaren Santo ... Läs mer »

Förvandla en gammal jordglod till en stilren lampa

Den här bilden publicerade vi första gången i tidningen för 12 år sedan! Att det fortfarande är en "god idé" som står sig såg vi när vi la ut en bilden på samma avklädda jord på vårt Instagram – @elle_decoration_se – rasade hjärtan in! Fyndchanserna ... Läs mer »

Följ med oss till möbelmässan i Milano via Instagram!

Salone del Mobile, den stora möbelmässan i Milano, är full gång – och självklart är ELLE Decorat... Läs mer »

Sara Boork jagar inredningsfynd i amerikanska södern

En roadtrip – ett mål: att hitta massor av inredningsfynd till den nya lägenheten. Just nu kan ni följa Sara Boork, frilansande kreativ producent, och hennes pojkvän Alex på deras skattjakt i den amerikanska södern. Från New Orléans till Los Ange... Läs mer »

Tjuvtitt: ELLE Decoration nr 3 finns ute nu!

Nu väntar sommaren runt hörnet! I ELLE Decoration nr 3, som finns ute nu, hälsar vi på hos smyckedes... Läs mer »

Inspireras av naturen och inred i vårens tecken

Hur ska du inreda i vår? Satsa på gröna och himmelsblå nyanser på allt från dagbädd till gardiner – ... Läs mer »

Paletten: Här är färgerna som inspirerar mest just nu

Kritvitt, klarblått och sandsten. Anette Uhlén väljer och matchar säsongens mest aktuella färger. "Vi står beredda inför våren. Tanken på ett mer avslappnat och utåtvänt liv får oss att blicka mot en lugn färgskala där tendensen är känslig, subtil... Läs mer »

Hur gör man ett barnrum? Här är 9 kreativa idéer!

Inredaren och tv-profilen Isabelle McAllister och fotografen Jenny Brandt från Dos Family har svaret... Läs mer »

Bakom kulisserna på en nedlagd tågstation i Paris

Flagande färg, patinerade betongdetaljer och rått tegel. Det låter som beskrivningnen av ett trendriktig inredningsreportaget, men den här gången handlar det om något helt annat. Ett stenkast från loppmarknaden Marché aux puces-Saint Ouen i Porte... Läs mer »

Ge sovrummet en uppfräschning till våren

Undrar du hur du ska inreda sovrummet? Eller vill du bara ge det en vårfräsch uppdatering? I vår... Läs mer »

Hemma hos: En kreativ skattgömma i Nyköping

Fantasifulla och egensinniga inredningsidéer med smarta förvaringslösningar – välkommen hem till inr... Läs mer »