Annons

Linda Sundblad om formintresset

|
av Hanna, 17 jan 2013  


Under ELLE Interiörs Designpris kommer galagästerna bland annat att få njuta av Linda Sundblads sköna stämma. Vi passade på att ställa några frågor om sångerskans eget inredningsintresse.

Vi är superglada att en av Sveriges bästa röster ska sjunga på ELLE Interiörs Designpris! Vad kommer gästerna att få höra?
Tack! Jag kommer spela några av mina senaste låtar som är på svenska fast i en mer jazzig touch och så blir det två jazz/soulklassiker men de får bli överraskningar.

Och vad hoppas du själv på av kvällen?
Jag tycker det ska bli riktigt kul att få vara delaktig då det är min debut på just den här galan. Inredningsdesign är ju snäppet vassare än modedesign kan jag tycka. Hemaccessoarer och möbler har ju oftast en längre livslängd än vad ett plagg har och bär på ännu mer historia. Jag känner mig helt enkelt väldigt smickrad över att få sjunga för Sveriges formelit.

Hur ser din relation till inredning och design ut?
Jag är nog lite av en skrothandlare, jag tar det jag kommer över och lägger inte så mycket vikt vid att det ska matcha. Jag fokuserar mer på mys och är väldigt förtjust i djurinspirerad konst och form, inte dött dock. Jag blir också väldigt lugn av alla sorters träslag och fint hantverk som ett bord eller en bänk. Trä är magiskt!

Har du några svenska formfavoriter?
Jag är ju såklart ett stort fan av Rörstrand då jag är uppvuxen i Lidköping där företaget grundades. En rolig anekdot är när jag 14 år gammal fick praoa i porslinsfabriken, medan den fortfarande var aktiv. Så jag satt där med alla damer och fick till och med designa min egna servis på andrahandssorterat porslin. Tallrikar, muggar, skålar och fat täcks med mina tumavtryck, se själva på bilden! Jag har nog blivit förälskad i det jag vuxit upp med och när farmor gick bort i höstas så ärvde jag en hel del Rörstrandsprylar men också två Lars Norman-tavlor som jag är väldigt förtjusta i. Hans konst känns varm och lekfull, det gillar jag. Gillar också Uno Vallman, även det är farmors förtjänst.

Gustaf Nordenskiöld samarbetar med Hope

Konstnären Gustaf Nordenskiöld har designat en ny mugg åt Hope. Koppen är handdrejad i glaserat porslin och säljs i limiterad upplaga på utvalda Hope-butiker. - Samarbetet med Gustaf passade Hope bra då vi värderar det handgjorda och det konstnä... Läs mer »

Annons

Inspiration: Trendigt med fåglar

Fåglar och deras bon är ett tydligt tema i vårens inredning. Den gyllene fågelburen Tweet... Läs mer »

Annons

Inredningshoroskopet – hur blir ditt 2014?

ELLE Decoration har kartlagt himlakropparnas lägen och ser inredningsrelaterade utmaningar under 2014. Så här blir ditt inredningsår! Oxen (21 april–21 maj) Oxen är uthållig, principfast och ofta konservativ när det gäller inredning. Venus inf... Läs mer »

Krönika: Inredningsinspiration – inget annat räknas!

Det första numret med vårt nya namn ELLE Decoration blev en omedelbar succé! Svante reflekterar över... Läs mer »

Inspiration: Snygg förvaring för hemmets alla rum

Att man aldrig kan få för mycket plats för förvaring är en ofta upprepad sanning. Varför inte gå ett... Läs mer »

Hemma hos: Designklassiker i en personlig kombination

Jonas Ingerstedt har samlat på designklassiker länge och älskar i synnerhet dansk 1900-talsdesign. Intresset syns tydligt i hans lägenhet i en skola från mitten av 1800-talet. Text: Matilde Sköld  Foto: Jonas Ingerstedt Många klassiker på e... Läs mer »

Pynta påskriset med ägg gjorda av gamla böcker

Behöver du inspiration till påskriset? Tingelings-Sofia har gjort dessa vackra ägg av en gammal ... Läs mer »

Påskdukning och påskrecept från Ferm Living

Grafiska påskägg! Vem har sagt att påskäggen måste gå i kycklinggult? Hoppa på vårens grafiska trend och måla äggen med mönster i en begränsad färgskala för en annorlunda och stilren påsklunch. Ferm Living inspirerar med en lika enkel som inbjuda... Läs mer »

DIY or DIE guidar dig till säsongens bästa påskpyssel

Påsken är här och det är dags att plocka fram ägg och målarfärg. Men påskpyssel kan vara mycket ... Läs mer »

9 i topp: Mångfacetterade formfavoriter

Från tvålar till fåtöljer – nu är formerna lika slipade som diamanter. Kolla in nio mångfacetterade ... Läs mer »

Hemma hos: Loppisblandning på Gotland

Drömmer du om sommaren på Gotland? Välkommen in hos keramikern Åsa Lindström och krögaren Santo Magonzas, vars sommarhem på Gotland har fått växa fram lite i skymundan av verksamheten på gården: Åsas butik, Hablingbo Crêperie och Varieté Hablingb... Läs mer »

Förvandla en gammal jordglod till en stilren lampa

Den här bilden publicerade vi första gången i tidningen för 12 år sedan! Att det fortfarande är en "... Läs mer »

Följ med oss till möbelmässan i Milano via Instagram!

Salone del Mobile, den stora möbelmässan i Milano, är full gång – och självklart är ELLE Decoration på plats! Följ med oss bland möbelnyheter, inspirationsinstallationer, designmöten, restauranger och andra äventyr på Instagram. Ni hittar oss på:... Läs mer »

Sara Boork jagar inredningsfynd i amerikanska södern

En roadtrip – ett mål: att hitta massor av inredningsfynd till den nya lägenheten. Just nu kan n... Läs mer »

Tjuvtitt: ELLE Decoration nr 3 finns ute nu!

Nu väntar sommaren runt hörnet! I ELLE Decoration nr 3, som finns ute nu, hälsar vi på hos smyckedes... Läs mer »

Inspireras av naturen och inred i vårens tecken

Hur ska du inreda i vår? Satsa på gröna och himmelsblå nyanser på allt från dagbädd till gardiner – solgult står för accenterna. Stylist Tina Hellberg och fotograf Ida Lindhag visar vägen! Det spirande gröna ger en hoppfull känsla. Ekollonet som s... Läs mer »

Paletten: Här är färgerna som inspirerar mest just nu

Kritvitt, klarblått och sandsten. Anette Uhlén väljer och matchar säsongens mest aktuella färger. ... Läs mer »

Hur gör man ett barnrum? Här är 9 kreativa idéer!

Inredaren och tv-profilen Isabelle McAllister och fotografen Jenny Brandt från Dos Family har svaret i nya boken Rum för kidsen, som finns ute på Bonnier Fakta. Där blandas konkreta tips med porträtt på utvalda ”inspirados”, hemma hos-reportage och f... Läs mer »

Bakom kulisserna på en nedlagd tågstation i Paris

Flagande färg, patinerade betongdetaljer och rått tegel. Det låter som beskrivningnen av ett tre... Läs mer »

Ge sovrummet en uppfräschning till våren

Undrar du hur du ska inreda sovrummet? Eller vill du bara ge det en vårfräsch uppdatering? I vår... Läs mer »