Annons

Linda Sundblad om formintresset

|
av Hanna, 17 jan 2013  


Under ELLE Interiörs Designpris kommer galagästerna bland annat att få njuta av Linda Sundblads sköna stämma. Vi passade på att ställa några frågor om sångerskans eget inredningsintresse.

Vi är superglada att en av Sveriges bästa röster ska sjunga på ELLE Interiörs Designpris! Vad kommer gästerna att få höra?
Tack! Jag kommer spela några av mina senaste låtar som är på svenska fast i en mer jazzig touch och så blir det två jazz/soulklassiker men de får bli överraskningar.

Och vad hoppas du själv på av kvällen?
Jag tycker det ska bli riktigt kul att få vara delaktig då det är min debut på just den här galan. Inredningsdesign är ju snäppet vassare än modedesign kan jag tycka. Hemaccessoarer och möbler har ju oftast en längre livslängd än vad ett plagg har och bär på ännu mer historia. Jag känner mig helt enkelt väldigt smickrad över att få sjunga för Sveriges formelit.

Hur ser din relation till inredning och design ut?
Jag är nog lite av en skrothandlare, jag tar det jag kommer över och lägger inte så mycket vikt vid att det ska matcha. Jag fokuserar mer på mys och är väldigt förtjust i djurinspirerad konst och form, inte dött dock. Jag blir också väldigt lugn av alla sorters träslag och fint hantverk som ett bord eller en bänk. Trä är magiskt!

Har du några svenska formfavoriter?
Jag är ju såklart ett stort fan av Rörstrand då jag är uppvuxen i Lidköping där företaget grundades. En rolig anekdot är när jag 14 år gammal fick praoa i porslinsfabriken, medan den fortfarande var aktiv. Så jag satt där med alla damer och fick till och med designa min egna servis på andrahandssorterat porslin. Tallrikar, muggar, skålar och fat täcks med mina tumavtryck, se själva på bilden! Jag har nog blivit förälskad i det jag vuxit upp med och när farmor gick bort i höstas så ärvde jag en hel del Rörstrandsprylar men också två Lars Norman-tavlor som jag är väldigt förtjusta i. Hans konst känns varm och lekfull, det gillar jag. Gillar också Uno Vallman, även det är farmors förtjänst.

Guide: Så hittar du den bästa fotokonsten

Intresset för fotokonst har exploderat de senaste åren – vi har bett några experter guida oss till fotokonstvärlden. Visst har vi hört det förut, men det har aldrig varit mer sant än idag: vi omges av ett ständigt ökande flöde av bilder och fo... Läs mer »

Annons

Sommarfavoriter: Karins söker lugnet i Skärgården

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Redaktionschef Karin Ohl... Läs mer »

Annons

Guide: Sommarens snyggaste uteduschar

Att tvätta sig utomhus hör sommaren till. här tipsar vi som snygga uteduschar, tvättfat och snygga handdukar - allt för att göra sommaren mer tillgänglig. Garden Shower utomhusdusch som kopplas till trädgårdsslang, höjd 214 cm, design Broberg ... Läs mer »

Inspiration: Inred med loppisfynd och återbruk

Den stora trenden just nu är den som vi behöver ta till oss för all framtid: Ta tillvara och återbru... Läs mer »

Min stil – idéodlaren Karin Eliasson

Trädgårdsmästaren och författaren Karin Eliasson tycker om att blanda in det vilda i sina trädgå... Läs mer »

Sommarläsning – inredningsböckerna du inte vill missa!

På sommaren finns det ofta lite extra tid att lägga på läsning och inspiration. Här tipsar i om tre aktuella böcker som ger inredningsinspiration i tiden.   Exklusivt internationellt I Interiors Now #3 är det precis som i de två... Läs mer »

Sommarfavoriter: Sara kopplar av och kopplar ner

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Redaktionsassistent Sara... Läs mer »

Allt du behöver för uteplatsen – 6 snygga idéer

Solen värmer och vi längtar ut – dags att fixa en egen oas på balkongen eller uteplatsen. Här kommer sex konkreta idéer för livet ute. Av Filippa Egnell  Foto Magnus Anesund En rofylld fikapaus Vägg och hylla målad med kulör Betong i mat... Läs mer »

Guide: Sommarens 9 snyggaste grillar

Mat smakar aldrig så bra som när den lagas och äts under bar himmel. Här hittar du flera härliga... Läs mer »

Sommarfavoriter: Anette tycker grönt är skönt i sommar

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! AD Anette Uhlén väljer 1... Läs mer »

Svantes ledare: Hela världen på rad…

ELLE Decoration är en i allra högsta grad svensk inredningstidning! Det som gör oss unika är att vi har systertidningar i 27 länder! Sydafrika, Mexico, Japan, USA, Thailand, Norge, Turkiet, Frankrike … ja, runt hela jorden! Systertidningar som vi, ... Läs mer »

DIY: Säg det med en blomstrande bokstavsgirlang

Girlanger är ett effektivt sätt att skapa en festlig känsla. Perfekt för barnkalaset, kräftskiva... Läs mer »

Sommarfavoriter: Anders packar för vildmarksliv

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Redaktör Anders Bergmark längtar ut till vildmarken. Här är hans semestermåsten! "Ute i naturen återfår livet sina rätta proportioner. Utsikten, tystnaden och bortom nästa... Läs mer »

Inspiration: Såhär har du aldrig sett den maritima stilen

Minnen av en enkelt inredd sjöbod inspirerar till en maritim inredning på nytt sätt. Klara färger, b... Läs mer »

Sommarfavoriter: Sandra pysslar hemma

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Nu har turen har kommit ti... Läs mer »

Anna Malmberg inreder en riktig drömveranda

Letar du inspiration till uteplatsen eller verandan? Anna Malmberg på Northern Delight har precis varit i Skåne, där hon och hennes nya kompanjon Anna Björkman inrett en drömveranda inspirerad av den amerikanska södern. Spetsgardiner, drömfångare... Läs mer »

Utställningarna du inte får missa i sommar!

Dags att fylla på med inspiration! Strunta i stranden och gå på en utställning. Här har vi listat ... Läs mer »

DIY: Så bygger du en grönskande pilkoja – steg för steg

Hur gör man en koja? Malin Persson har skapat den ultimata kojan genom att plantera pilskott från Lillopil. På sin blogg visar hon steg för steg hur du gör – fullständiga instruktioner! Det kräver både pill och hårt arbete, men på två daga... Läs mer »

Sommarfavoriter: Svante flyttar ut vardagsrummet

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Chefredaktör Svante Öqui... Läs mer »

DIY: Gör en sommarmobil med vackra blad

Flytta in grönskan och gör en mobil av gröna blad eller blommor som långsamt får torka i luften ... Läs mer »