Annons

Redaktionens julklappar: Anders

|
av Emmam, 28 nov 2012  


Redaktör Anders Bergmark väljer i år att ge bort klappar för köket: ”Det viktigaste med maten är sällskapet. Men arbetet i köket blir också roligare med praktiska och vackra redskap.”


1. Stark när det behövs
Kaffe, om någonting, är en smaksak. Med bryggaren från Chemex får man det precis som man vill ha det. Det kanske tar några minuter extra, men resultatet är värt att vänta på. Volym 1 liter, pris 475 kr.

2. Generös
Formgivaren Marcel Wanders ligger bakom serien Dressed för Alessi. Senast ut är en serie kokkärl i aluminium med botten av stål som även fungerar på induktionshällar. Pryder sin plats både på spisen och matbordet. Grytans diameter är 24 cm, pris 1 420 kr inklusive locket i rostfritt stål.

3. Skärpt i alla lägen
Gammal vänskap rostar aldrig och inte en bra kökskniv heller, om man sköter om den. Den fina Santoku-kniven från Ugglan och Eggen kan bli en vän för livet i köket. Japanskt handsmitt blad i kolstål, längd 165 mm, och handtag i svensk ek. Pris 1 500 kr inklusive frakt.

4. Välkomnande
Linneduken Våga från Växbo Lin behöver varken strykas eller manglas och får en lätt vågig struktur efter tvätt. Perfekt att servera god, enkel och närande mat på. Finns i ett tiotal färgställningar, sex storlekar samt som metervara med 160 cm bredd. Pris 975 kr/m.

5. Het på det mesta
Pepparkvarnen Knuff av Mats Broberg och Johan Ridderstråle för Klong lanseras i höst i nya färgen ljusblå. Mått 16×8 cm, pris 625 kr.

6. Stabil när det gungar
Skärblocket av limmat ändträ är praktiskt taget outslitligt, har tillräcklig tyngd för att vara stabilt under kniven och är vackert nog att ställa fram på bordet. Finns i tre standardstorlekar, här skärblocket Lilla i ek, 450x350x50 mm, pris 1 500 kr inklusive frakt. Ugglan och Eggen.

 • http://snabbmakaroner.wordpress.com/ snabbmakaroner

  Men knivar ska man ju faktiskt inte ge bort, sägs det.

  • Anders

   Det är riktigt, enligt folktron riskerar en kniv som skänkts att skära av vänskapsbanden. Det löser man enkelt genom att lägga ner ett mynt i paketet som mottagaren kan ge tillbaka till givaren. Då är kniven köpt och inte given till skänks. Voilà!

 • AndersBergmark

  Det är riktigt, enligt folktron riskerar en kniv som skänkts att skära av vänskapsbanden. Det löser man enkelt genom att lägga ner ett mynt i paketet som mottagaren kan ge tillbaka till givaren. Då är kniven köpt och inte given till skänks. Voilà!

Hemma hos: Designklassiker i en personlig kombination

Jonas Ingerstedt har samlat på designklassiker länge och älskar i synnerhet dansk 1900-talsdesign. Intresset syns tydligt i hans lägenhet i en skola från mitten av 1800-talet. Text: Matilde Sköld  Foto: Jonas Ingerstedt Många klassiker på e... Läs mer »

Annons

Pynta påskriset med ägg gjorda av gamla böcker

Behöver du inspiration till påskriset? Tingelings-Sofia har gjort dessa vackra ägg av en gammal ... Läs mer »

Annons

Påskdukning och påskrecept från Ferm Living

Grafiska påskägg! Vem har sagt att påskäggen måste gå i kycklinggult? Hoppa på vårens grafiska trend och måla äggen med mönster i en begränsad färgskala för en annorlunda och stilren påsklunch. Ferm Living inspirerar med en lika enkel som inbjuda... Läs mer »

DIY or DIE guidar dig till säsongens bästa påskpyssel

Påsken är här och det är dags att plocka fram ägg och målarfärg. Men påskpyssel kan vara mycket ... Läs mer »

9 i topp: Mångfacetterade formfavoriter

Från tvålar till fåtöljer – nu är formerna lika slipade som diamanter. Kolla in nio mångfacetterade ... Läs mer »

Hemma hos: Loppisblandning på Gotland

Drömmer du om sommaren på Gotland? Välkommen in hos keramikern Åsa Lindström och krögaren Santo Magonzas, vars sommarhem på Gotland har fått växa fram lite i skymundan av verksamheten på gården: Åsas butik, Hablingbo Crêperie och Varieté Hablingb... Läs mer »

Förvandla en gammal jordglod till en stilren lampa

Den här bilden publicerade vi första gången i tidningen för 12 år sedan! Att det fortfarande är en "... Läs mer »

Följ med oss till möbelmässan i Milano via Instagram!

Salone del Mobile, den stora möbelmässan i Milano, är full gång – och självklart är ELLE Decoration på plats! Följ med oss bland möbelnyheter, inspirationsinstallationer, designmöten, restauranger och andra äventyr på Instagram. Ni hittar oss på:... Läs mer »

Sara Boork jagar inredningsfynd i amerikanska södern

En roadtrip – ett mål: att hitta massor av inredningsfynd till den nya lägenheten. Just nu kan n... Läs mer »

Tjuvtitt: ELLE Decoration nr 3 finns ute nu!

Nu väntar sommaren runt hörnet! I ELLE Decoration nr 3, som finns ute nu, hälsar vi på hos smyckedes... Läs mer »

Inspireras av naturen och inred i vårens tecken

Hur ska du inreda i vår? Satsa på gröna och himmelsblå nyanser på allt från dagbädd till gardiner – solgult står för accenterna. Stylist Tina Hellberg och fotograf Ida Lindhag visar vägen! Det spirande gröna ger en hoppfull känsla. Ekollonet som s... Läs mer »

Paletten: Här är färgerna som inspirerar mest just nu

Kritvitt, klarblått och sandsten. Anette Uhlén väljer och matchar säsongens mest aktuella färger. ... Läs mer »

Hur gör man ett barnrum? Här är 9 kreativa idéer!

Inredaren och tv-profilen Isabelle McAllister och fotografen Jenny Brandt från Dos Family har svaret i nya boken Rum för kidsen, som finns ute på Bonnier Fakta. Där blandas konkreta tips med porträtt på utvalda ”inspirados”, hemma hos-reportage och f... Läs mer »

Bakom kulisserna på en nedlagd tågstation i Paris

Flagande färg, patinerade betongdetaljer och rått tegel. Det låter som beskrivningnen av ett tre... Läs mer »

Ge sovrummet en uppfräschning till våren

Undrar du hur du ska inreda sovrummet? Eller vill du bara ge det en vårfräsch uppdatering? I vår... Läs mer »

Hemma hos: En kreativ skattgömma i Nyköping

Fantasifulla och egensinniga inredningsidéer med smarta förvaringslösningar – välkommen hem till inredaren och allkonstnären Irre Kraft Ågrens lägenhet i Nyköping. Det är bara att njuta och låta sig inspireras! Av Katarina Grundströmer  Text Ander... Läs mer »

Parisromantik hos Anna Malmberg på Northern Delight

Mosaik, ärgad koppar och pyssel med lilla Sonny Lou. Kolla in vad som inspirera Anna Malmberg på... Läs mer »

Heta listan: Karin väljer säsongens favoriter

I varje nummer av ELLE Decoration väljer redaktionschef Karin Ohlsson-Leijon sina fem favoriter bland säsongens inredningsnyheter. Just nu gillar hon naturinspirerade mönster, smarta materialval och Emma Olbers träkonst. Handtryckt lampskä... Läs mer »

Nyhet: Ikeas nya kollektion Nornäs tillverkas i Sverige

Idag lanserar Ikea en helt ny kollektion. Nornäs är en möbelserie tillverkad i Sverige, av svenskt v... Läs mer »

Gör som Anna Malmberg och inred med kaktusar

Även den som saknar gröna fingrar brukar kunna hålla liv i en kaktus – det är dessutom både snyg... Läs mer »