Annons

Redaktionens julklappar: Anders

|
av Emmam, 28 nov 2012  


Redaktör Anders Bergmark väljer i år att ge bort klappar för köket: ”Det viktigaste med maten är sällskapet. Men arbetet i köket blir också roligare med praktiska och vackra redskap.”


1. Stark när det behövs
Kaffe, om någonting, är en smaksak. Med bryggaren från Chemex får man det precis som man vill ha det. Det kanske tar några minuter extra, men resultatet är värt att vänta på. Volym 1 liter, pris 475 kr.

2. Generös
Formgivaren Marcel Wanders ligger bakom serien Dressed för Alessi. Senast ut är en serie kokkärl i aluminium med botten av stål som även fungerar på induktionshällar. Pryder sin plats både på spisen och matbordet. Grytans diameter är 24 cm, pris 1 420 kr inklusive locket i rostfritt stål.

3. Skärpt i alla lägen
Gammal vänskap rostar aldrig och inte en bra kökskniv heller, om man sköter om den. Den fina Santoku-kniven från Ugglan och Eggen kan bli en vän för livet i köket. Japanskt handsmitt blad i kolstål, längd 165 mm, och handtag i svensk ek. Pris 1 500 kr inklusive frakt.

4. Välkomnande
Linneduken Våga från Växbo Lin behöver varken strykas eller manglas och får en lätt vågig struktur efter tvätt. Perfekt att servera god, enkel och närande mat på. Finns i ett tiotal färgställningar, sex storlekar samt som metervara med 160 cm bredd. Pris 975 kr/m.

5. Het på det mesta
Pepparkvarnen Knuff av Mats Broberg och Johan Ridderstråle för Klong lanseras i höst i nya färgen ljusblå. Mått 16×8 cm, pris 625 kr.

6. Stabil när det gungar
Skärblocket av limmat ändträ är praktiskt taget outslitligt, har tillräcklig tyngd för att vara stabilt under kniven och är vackert nog att ställa fram på bordet. Finns i tre standardstorlekar, här skärblocket Lilla i ek, 450x350x50 mm, pris 1 500 kr inklusive frakt. Ugglan och Eggen.

 • http://snabbmakaroner.wordpress.com/ snabbmakaroner

  Men knivar ska man ju faktiskt inte ge bort, sägs det.

  • Anders

   Det är riktigt, enligt folktron riskerar en kniv som skänkts att skära av vänskapsbanden. Det löser man enkelt genom att lägga ner ett mynt i paketet som mottagaren kan ge tillbaka till givaren. Då är kniven köpt och inte given till skänks. Voilà!

 • AndersBergmark

  Det är riktigt, enligt folktron riskerar en kniv som skänkts att skära av vänskapsbanden. Det löser man enkelt genom att lägga ner ett mynt i paketet som mottagaren kan ge tillbaka till givaren. Då är kniven köpt och inte given till skänks. Voilà!

 • Alex Heipman

  Eleganta och vackra köksknivar och kockknivar är den perfekta presenten, jag håller med. Det finns ett antal japanska märken som verkligen håller måttet, Masahiro och Hattori är mina favoritmärken! Jag brukar köpa köksknivar på vassaknivar.se

Heta listan: Karin väljer fem favoriter just nu

  Karin Ohlsson-Leijon väljer fem favoriter bland säsongens nyheter. Inspireras av rosa i så väl kuddfodral, ljuslyktor och tapeter.   1 Den nya tapetkollektionen Graphic Ink av Maria Bergström är härligt pastellig och inspirer... Läs mer »

Annons

Inspireras av den bästa hotellinredningen just nu

Allt fler hotell använder inredningen som ett medel att locka gäster – ju mer originell desto bättre... Läs mer »

Annons

Min stil – uppsnyggaren Mimmi Staaf

Vi har träffat Mimmi Staaf som köper äldre stoppmöbler och ger dem nytt liv i sin kombinerade verkstad och butik i Midsommarkransen. Läs med om Mimmi här!   Krullig kamrat "Mitt absoluta favoritmaterial när jag klär om möbler är... Läs mer »

Guide: Så hittar du den bästa fotokonsten

Intresset för fotokonst har exploderat de senaste åren – vi har bett några experter guida oss ti... Läs mer »

Sommarfavoriter: Karins söker lugnet i Skärgården

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Redaktionschef Karin Ohl... Läs mer »

Guide: Sommarens snyggaste uteduschar

Att tvätta sig utomhus hör sommaren till. här tipsar vi som snygga uteduschar, tvättfat och snygga handdukar - allt för att göra sommaren mer tillgänglig. Garden Shower utomhusdusch som kopplas till trädgårdsslang, höjd 214 cm, design Broberg ... Läs mer »

Inspiration: Inred med loppisfynd och återbruk

Den stora trenden just nu är den som vi behöver ta till oss för all framtid: Ta tillvara och återbru... Läs mer »

Min stil – idéodlaren Karin Eliasson

Trädgårdsmästaren och författaren Karin Eliasson tycker om att blanda in det vilda i sina trädgårdsprojekt och blandar gärna svenskt hantverk med objekt från Asien och Afrika. Vardagligt vackert  "Jag är född och uppvuxen på landet och ... Läs mer »

Sommarläsning – inredningsböckerna du inte vill missa!

På sommaren finns det ofta lite extra tid att lägga på läsning och inspiration. Här tipsar i om ... Läs mer »

Sommarfavoriter: Sara kopplar av och kopplar ner

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Redaktionsassistent Sara... Läs mer »

Allt du behöver för uteplatsen – 6 snygga idéer

Solen värmer och vi längtar ut – dags att fixa en egen oas på balkongen eller uteplatsen. Här kommer sex konkreta idéer för livet ute. Av Filippa Egnell  Foto Magnus Anesund En rofylld fikapaus Vägg och hylla målad med kulör Betong i mat... Läs mer »

Guide: Sommarens 9 snyggaste grillar

Mat smakar aldrig så bra som när den lagas och äts under bar himmel. Här hittar du flera härliga... Läs mer »

Sommarfavoriter: Anette tycker grönt är skönt i sommar

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! AD Anette Uhlén väljer 100 nyanser av grönt. Kolla in hennes sköna sommarmåsten! "Jag omger mig gärna med 100 nyanser av grönt, antingen i skogen med min mountainbike elle... Läs mer »

Svantes ledare: Hela världen på rad…

ELLE Decoration är en i allra högsta grad svensk inredningstidning! Det som gör oss unika är att v... Läs mer »

DIY: Säg det med en blomstrande bokstavsgirlang

Girlanger är ett effektivt sätt att skapa en festlig känsla. Perfekt för barnkalaset, kräftskiva... Läs mer »

Sommarfavoriter: Anders packar för vildmarksliv

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Redaktör Anders Bergmark längtar ut till vildmarken. Här är hans semestermåsten! "Ute i naturen återfår livet sina rätta proportioner. Utsikten, tystnaden och bortom nästa... Läs mer »

Inspiration: Såhär har du aldrig sett den maritima stilen

Minnen av en enkelt inredd sjöbod inspirerar till en maritim inredning på nytt sätt. Klara färger, b... Läs mer »

Sommarfavoriter: Sandra pysslar hemma

Inför semestern har vi på ELLE Decoration valt ut våra sommarfavoriter! Nu har turen har kommit till vår layoutare och bildredaktör Sandra Domeij, som kommer att spendera de lediga dagarna i sin nya lägenhet. "Vår nya gamla fina lägenhet behöver... Läs mer »

Anna Malmberg inreder en riktig drömveranda

Letar du inspiration till uteplatsen eller verandan? Anna Malmberg på Northern Delight har preci... Läs mer »

Utställningarna du inte får missa i sommar!

Dags att fylla på med inspiration! Strunta i stranden och gå på en utställning. Här har vi listat ... Läs mer »